onsdag 14 november 2012

Senaste nytt från Transa på Tåg projektet!

Nu har det hänt en massa saker i projektet igen...

För det första har jag varit i Malmö och pratat om Transa på Tåg under Altcomfestivalen tillsammans med Malin Lindroos (som gör kapitel 16). Men mest överraskad blev jag nog efteråt, när en äldre herre som presenterade sig som William H. Foster III och som visade sig vara en seriehistoriker från USA med specialisering mot de svartas historia kom fram och erbjöd sig bjuda mig på en öl. Han sa att detta hade verkligen varit något för hans kursdeltagare på skolan där han undervisar.

Om du vill läsa mer om hans projekt ska du kolla in:

finallyinfullcolor.com

Det har också tillkommit en del nya tecknare.

Joakim Waller från Nosebleed studio kommer att teckna två sidor till inlagan mitt emellan Prologen och Kapitel 1. Bland Sveriges mangatecknare är han definitivt en av de vassaste, med bidrag i bland annat "Klara färdiga manga!" och tidigare vinnare i Mangatalangen.

Ett annat nytillskott är tecknaren Elis Minborg som bland annat tecknat ett skivomslag till artisten Loke (känd trubadur från Medeltidsveckan och för sin medverkan i balkaninspirerade gruppen Räfven). Han kommer att teckna andra halvan av kapitel 7, som heter "Ljusglimtar genom muren."

Jönköpings Läns Museum har meddelat att de vill vara med på projeket... och är intresserade av att göra en utställning med Transa på tåg till våren. En fanatstisk möjlighet för projektet såklart.

Jag har också haft möte med Vesna Maldaner från Baba Books, och de överväger just nu om de ska gå in som förläggare till albumet.

Kattarina Baekmark på Bild & Bubbla har hört av sig och sagt att de vill byta annonser, vilket innebär att en av deras annonser kommer att publiceras i Transa på Tåg och en av våra i Bild & Bubbla. Självklart ett utmärkt tillfälle att synas med albumet innan releasen...

Vad mer? Jo Malin Lindroos är klar med sin lineart nu för kapitel 16, och endast färgläggning återstår. Lisa larsson är klar med två sidor av kapitel 3 och Elis Ericson har precis blivit klar med lineart för första sidan på kapitel 19.

Så nog händer det saker alltid!!

Mer info kommer inom kort... fortsätt följa Transa på Tåg på denna blog!!! :)

/Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar