måndag 22 oktober 2012

Här är senaste nytt om Transa på Tåg projektet!

Först kan jag berätta att Jan Kustfält är klar med sin andra seriesida... Vilket innebär att hela kapitel 15 nu är färdigt! :)

Sidan kommer dock inte läggas ut på hemsidan, då jag bara lägger ut allas förstasidor där... resten får ni se när albumet kommer ut... men här är i alla fall en ruta från första sidan som visar Jans teckningsstil:

Det har dessutom både tillkommit och fallit från tecknare till projektet.

Natalia Batista meddelar att hon inte kommer att göra kapitel 19 trots allt. Däremot har hon frikostigt delat med sig av sina erfarenheter kring projektledning och albumutgivning, något som kommer att komma projektet till stor nytta.

En ny tecknare som tillkommit är Annika Ankan Andersen som bland annat har gjort serier för FPES tidning Transinform och tidningen Reflex som ges ut av neurologiskt handikappades riksförbund. Hon håller just nu på med en provsida till kapitel 17 som hon kommer att ha klar inom någon vecka.

Det är nu helt klart att jag kommer att föreläsa på seriefestivalen Altcom i november. Min föreläsning blir på lördagen och kommer att vara en presentation av projektet, där jag visar lite färdiga seriesidor.

Ett nytt förlag har också visat intresse för projektet, som heter Baba Books. Jag kommer att träffa deras förläggare Vesna Maldaner i samband med Altcom i Malmö på fredagen för att höra lite mer om möjligheterna att ge ut albumet genom dem. Naturligtvis kan inga beslut fattas innan alla tecknarna godkänt det hela, men det är ett bra första steg! :)

Jag har också börjat att jämföra olika tryckerier för att se vad det kan tänkas kosta att trycka boken... just nu tittar jag på en upplaga om 1000 exemplar i A4, alternativt A5, i fyrfärgstryck.

Lisa Larsson som tecknar kapitel 3, meddelar att hon nu satt igång med sitt kapitel.

"Nu är jag hemma full av tecknarenergi efter en kanonmånad i Kanada och började skissa på kapitel 3 igår, roligaste uppdraget jag haft på länge."

Slutligen kan jag ju berätta något som inte har så mycket med Transa på Tåg att göra men i alla fall har med trans att göra... och det är att jag blivit inbjuden till Jönköpings Länsmuseum som rådgivare kring transfrågor nu den 1 november, till "Normernas kulturarv" som är en del av deras jätteprojekt 100 x kulturarv, som kommer under nästa år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar